OSB panele

OSB ( Orientuar Fillesa Bordi ) panele - llojeve dhe madhësive

Panelet OSB janë moderne materiale , miqësore me mjedisin bërë nga woodchips , të orientuar në të gjitha drejtimet , të lidhur me një ujë dhe temperaturë ngjitës qëndrueshëm . Ata shfaqen në Shtetet e Bashkuara në mesin e shekullit të 20-të si një risi në sektorin e ndërtimit . Aplikimi i tyre në Evropë fillon shumë më vonë , dhe në trojet tona ato të shfaqen në fillim të shekullit të 21 . Panelet OSB janë bërë zakonisht në dimensione të 1220/2440 dhe trashësi prej 9 , 12 , 15 , 18mm . Cilësia e paneleve është shënuar me I, II , III , i cili është gjithashtu i cilësisë shumë të lartë .

Aplikimi i paneleve OSB

Ky material është përdorur në shumë faza të procesit të ndërtimit . Ajo është përdorur për parket çati , si një ndërtimit prej druri, si substrat për dysheme, edhe si kallep . Por kohët e fundit ky material është përdorur kryesisht për ndërtimin e montuar dhe ndërtesat efikas të energjisë . Clamps formwork janë përdorur për formimin e formwork konkrete mur . Ato janë bërë prej çeliku me cilësi të lartë e cila lejon usages të shumta .