ВОДООТПОРНА ШПЕРПЛОЧА ОД ТОПОЛОВО ДРВО

Водоотпорна шперплоча од тополово дрво

Водоотпорна шперплоча од тополово дрво наменета за европскиот пазар која ги задоволува високите стандарди на издрливост  и овозможува повеќекратна употреба. Водоотпорна шперплоча од тополово дрво е со дебелина од 20мм и димензии 1220/2440 ,составена од 13 слоја на дрво, има тежина 500-530 кг/м3. Слоевите се меѓусебно споени со WBP лепак кој е отпорен на вода и на температурни разлики. Заштитена е од двете страни со црн филм 240гр/м2 и специјален премаз од сите четири бочни страни.